Keuken renovatie

3x besparen op een keuken renovatie: tips van ervaren verbouwers

Een keuken renovatie is duur, kost veel tijd en is enorm ingrijpend. De hele oude keuken moet eruit en de nieuwe materialen zullen flink in de papieren lo… Dat kan gelukkig ook anders. Een nieuwe keuken is inderdaad een belangrijke investering, maar met een paar slimme tips kunt u de kosten wel degelijk in de hand houden.

We zijn ervaren verbouwers, we zorgen regelmatig voor keuken renovaties. Door de jaren heen hebben we verschillende mogelijkheden ontdekt om eenvoudig op de kosten te besparen. Dat betekent een goedkopere renovatie van de keuken, zonder dat dit de kwaliteit van het nieuwe hart van de woning in de weg hoeft te zitten.

Goede materialen hergebruiken

Ten eerste, het is tijdens een keuken renovatie een goed idee om goede materialen opnieuw te gebruiken. We bedoelen dan zowel de materialen als apparatuur, het is zonde om daar zomaar aan voorbij te gaan. Is het aanrechtblad nog van goede kwaliteit, zitten de kastjes nog degelijk in elkaar en werkt bepaalde apparatuur nog prima? Door dit in een vroeg stadium aan te geven is het uitstekend mogelijk om die materialen te hergebruiken.

Dat scheelt enorm in de kosten van de keuken renovatie, waardoor u daarmee een stuk goedkoper uit bent. Maak samen met de verbouwer een plan om zoveel mogelijk materialen opnieuw in te zetten. De toevoeging van een aantal nieuwe onderdelen of een andere afwerking kan zorgen voor een totaal nieuwe uitstraling van de keuken, zodat heel de woning bijna als nieuw kan aanvoelen.

Een nieuwe kleur voor de kastjes

Bij een keuken renovatie denken de meeste mensen meteen aan slopen en volledig opnieuw opbouwen. Toch kan dat gelukkig een stuk slimmer, vooral wanneer u op de kosten wilt besparen. Vaak zijn de keukenkastjes gemaakt van hout, dat veel langer meegaat dan u in eerste instantie zou denken. Zolang het hout nog goed is hoeft u dat niet te vervangen. Het is dan vaak voldoende om de kastjes opnieuw te laten schilderen. Een nieuwe kleur voor de keuken zorgt samen met het blad voor een ander contrast en een mooie uitstraling, waardoor de ruimte volledig nieuw voelt.

Betrek een ervaren keukenspecialist

Ten derde is het verstandig om voor een keuken renovatie zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Kies een verbouwer met veel ervaring met renovaties (http://www.midevo.nl/renovatie/). Het voordeel daarvan is dat u al snel de technische haalbaarheid kunt laten controleren, nog los van de inspiratie die u kunt opdoen door te vragen naar voorbeelden van andere recent opgeleverde keukens.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een keuken renovatie en benieuwd hoe u die goedkoper kunt maken zonder in te leveren aan kwaliteit? Neem daarvoor contact met ons op. We beschikken over uitstekende referenties en hebben een jarenlange ervaring. Twee belangrijke vereisten om u goed te kunnen adviseren en begeleiden. Bovendien zorgen we voor een duidelijke planning, zodat u zo kort mogelijk zonder keuken zit en u daar snel weer gebruik van kunt maken.

Over Midevo

Zoekt u naar een vakman die u van dienst kan zijn met schilderwerk, of die thuis is in timmer- en loodgieterswerk? We kunnen u van dienst zijn met zowel de bouw als afbouw van uw woning of zakelijke pand, altijd op basis van uitgebreide ervaring en kennis van zaken. Midevo.nl bestaat uit specialisten binnen hun vakgebied. Wij kunnen u van dienst zijn vanaf het maken van de ontwerpen en de plannen tot aan de daadwerkelijke oplevering, waardoor u hier zelf totaal geen omkijken meer naar heeft.